Salamaterrorismia

Dima

Viime kesänä kävin Tanskassa, kansainvällisessä festivaalissa, jossa oli esiintyjiä kymmenistä eri maista. Oli hieno kokemus viikon yhteiselosta muiden maiden edustajien kanssa. Heissä on kehumista ja haukkumista. Mutta nyt tekee mieli haukkua tanskalaisia konserttien järjestäjiä. Vai onko valvonta ja moraali riistäytynyt käsistä hallitsemattomiin mittoihin? Nimittäin en ole ennen ollut näin pahassa salamamyrskyssä. Lahdessa saatu kokemus ei veda vertoa Tanskassa saadulle kokemukselle.

Flashbeam

Konsertti ei ehtinyt lähteä kunnolla käyntiin, niin pokkarit lauloivat kuorossa. Ja parasta oli ne muutamat solistit irtosalamoilla. Uskomaton show. Koko sali valaistuu aina kun joku käyttää isompaa salamaa. Otin lyhyeen videopätkän eräästä solistista. Siitä on kaapattu yllä oleva kuva. Että kyseessä ei ole minun herkkä ylireagointi salamoihin valokuvaajataustani takia. Vaan on oikea ongelma.

Flashbeam2

Mutta ei siinä ole vielä kaikki. Kaiken kruunasi virallinen valokuvaaja kulissien takana, jonka toimesta kuvia rapsittiin verhojen takana salaman säestämänä. Uskomatonta järjenkäyttöä.

Voikohan tuota enää saada hallintaan? Toivottavasti Suomessa moraali säilyy ja konserttien järjestäjät pysyvät vahvoina ja muistavat juonnoissa kieltämään valokuvauksen. Järjestyksenvalvojillakin on oltava rohkeus puuttua jo varhaisissa vaiheissa, kun kieltoa rikotaan. Kun pieniin asioihin puututaan riittävän ajoissa, säästytään isommilta häiriöiltä myöhemmissä vaiheissa. Pieni muistutus kuvaajille ja järjestäjille.

Lopuksi videopätkä Tanskasta:

 09.02.2011 20:40

One thought on “Salamaterrorismia

  1. Voi herrajestas sentään. Tuossa maassa ei liene valokuvaajan egoa nostavan putken koko vaan salaman koko ja sitä sitten räpsimällä voi näyttää muille mallia valokuvauksesta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *