2009-04-08 22:10:02

Dima

Huollatin Skodan varmuuden vuoksi jo ennen reissua. Vikoja ei löytynyt. Sitä kovasti ihmettelin, kun ajattelin kaikkia edellisia reissuja mitä auto on joutunut kestämään. Ainoastaan lievästi vuotava pakoputki, joka on ollut tiedossa jo auton ostovaiheessa.
Jussi pitää tällä kerta huolen, ettei passi huku, jotta varmasti pääsisi mukaan reissuun 😉
Minun pitäisi vielä varmistaa Green Cardin toimivuutta Venäjällä. Sillä Venäjä astui Green Cardin piiriin tämän vuoden alussa. Eli ei tarvitse enää ostaa erillistä liikennevakuutusta. Toivottavasti.
Mahdollisia majoituskohteita pitäisi kartoittaa. Mutta siitä myöhemmin.

-Dima

2009-04-08 22:18:33

Dima

Reissu lähestyy, vaan vielä on paljon kysymysmerkkejä. Reitti ja kohteet on alustavasti mietitty, mutta tarkemmat yöpaikkojen sijainnit ja yöpaikat on vielä kokonaan kattomatta. Viisumeillakin tulee kohta kiire.

Mutta ei se mitään, rennoin mielin reissuun ja katotaan mitä eteen osuu 😉 Auton kanssa matkatessa on aina se hyvä puoli, että suunnitelmia on helppo muuttaa lennossakin jos alkaa näyttämään pahalta ja kaikki uudet kokemukset on aina kivoja 🙂

– Eero

2009-04-09 16:40:09

Dima

Kirjoitan minäkin, ensimmäistä kertaa. Koira-asia on nyt hoidossa 99% varmuudella, vielä lopullinen kuitti niin kaikki on valmista. Itseasiassa kamatkin on pakattuna jo, odotan siis lähtöä 😀

/Jussi

2009-04-16 20:24:05

Dima

Pidettiin äsken pieni palaveri, jossa päätettiin luopua Via Baltica osuudesta. Eli Berlinin jälkeen ajetaan Rostokiin ja siitä laivalla Helsinkiin. Näin saadaan reissusta vähemmän kiireiseksi. Voidaan näin viettää enemmän aikaa mielenkiintoisissa kohteissa.
Päivitin alustavan kartan, jonka mukaan reitin pituus on noin 3500km, eli noin 4000km käytännössä.
Samoin matkan ajankohta on siirretty viikoksi eteenpäin. Eli lähtö on torstaina 30.4. iltapäivällä ja paluu on sunnuntaina 10.5. aamulla.

-Dima

2009-04-17 11:51:55

Dima

Kehitys kehittyy selvästi! Viisumianomuslomake on nykyään kokonaan suomennettu ja sen ymmärtää täyttää jo itse ilman tulkkia ainakin suurimmaksi osaksi. Tosin passin unohdin kotiin, joten loppuun asti ei vielä voinut täyttää. Maanantaina sitten täytyy käydä jättämässä anomukset.

– Eero

2009-04-20 09:56:17

Dima

Viisumianomus täytetty ja se pitäisi käydä Eeron kanssa palauttamassa tänään mutta sitä ennen vielä kuvat pitää otattaa jossain.

Olemme katsastelleet jo alustavasti yöpaikkoja ja mietin että olemme Treblinka/Auschwitz-yöt siten että Treblinkaa alustava yö ollaan Varsovassa ja Auschwitzia edeltävä Krakovassa. Aikaakin näyttäisi oikeasti olevan melkein yksi päivä enemmän käytettäävksi kuin alunperin ajateltiin, joka tietysti hyvä koska matkalla suunnitelmat venyvät aina.

Jussi

2009-04-20 20:19:28

Dima

Käytiin päivällä jättämässä viisumianomukset ja tällä kertaa ottivatkin rahat etukäteen. Just ja just riitti käteisvaramme 🙂

Tiukoillehan nämä viisumit meinasivat taas kerran mennä, saamme ne meinaan lähtöä edeltävänä päivänä vasta. Samana kuin mitä laitoimme viisumin alkamispäiväksi.

Alustavasti on jo yöpaikkojakin mietitty, pitäisi vaan nyt käydä hostelleja läpi ja varailla niitä. Ja käydä ostamassa shortsit ja varmistaa näin, että koko reissun varmasti on kylmää ja sataa 😉

– Eero

2009-04-21 12:09:32

Dima

Varasin äsken laivamatkan Rostok-Helsinki lauantaille. Summaksi tuli 301€. Sopivasti satanen nenää kohti. Laiva lähtee lauantaina aamuyöllä klo 5. Eli kaikki muut aikatauluun liittyvät asiat sovitetaan tämän kanssa.

-Dima

2009-04-21 18:21:09

Dima

Tästä se lähtee. Nimittäin yösijojen selvittely. Kavereiden suositusten perusteella varasin nyt Berliinistä meille jo ekat yöpaikat Sunflower-hostellista. Vielä olisi Krakovaan, Varsovaan, Wieniin ja Müncheniin selvitettävä yöpymiset ainakin.

– Eero

2009-04-27 10:03:32

Dima

Jahas, selvisi eilen illalla, että osa Latvian ja Venäjän välisistä rajanylityspaikoista onkin ilmeisesti vain kyseisten maiden kansalaisille, joten yksi selvitettävä asia lisää on rajanylityspaikka. Monet raja-asemat tuntuvat myöskin olevan vain tiettyinä kellonaikoina auki. Eikun ankaraa googlettelua siis vaan. Parempi, että selvisi ajoissa eikä vasta rajalla 🙂

– Eero