Viimeinen päivä – 2020-09-12 15:01:56

Dima

Aamulla patikoitiin 12km pelkän aamupuuron voimin. Oli minusta virhe. Oli rankkaa. Rankkaa oli. Kovat oli nousut ja laskut. Viimeisellä tuvalla 2,2km ennen finaalia lounastiin ja uusilla energioilla vedettiin loppuun.

Loppu häämöttää.

Kylmä ja sateinen päivä. Pirun rankkaa.

Porontimanmajalla – 2020-09-11 22:25:43

Dima

Oikeasti ollaan nyt teltassa, leirin autiotuvat ja laavut ovat olleet varattuja.

Aloitetaan aamusta Ylikodan leirista. Oli oikein mahtava aurinko, joka valaisi upean joen mutkan koskeineen. Sitä ihailtiin tovin.

Siitä käveltiin 8km Myllykoskelle, jossa olikin komea koski ja myllytupa, joka on muunnettu autiotuvaksi. Siitä reilun 300m päästä oli Base Camp, jossa syötiin maittavan lounaan.

Tässä puolet porukasta päätti vuokrata mökin ja jäädä yöksi. Huomenna jatkavat ilman rinkoja 22km Rukalle. Me jatkoimme reippaalla askeleellä vielä 8km Porontimanmajan leiriin viimeiselle telttayölle. Meillä on sitten huomenna lyhyempi matka Rukalle.

Käytiin Myllykoskella oltuaan yhdessä vielä kolmen kilometrin pistokäynnillä Jyrävän koskinähtävyydelle.

Nyt unten maille.

Ylikota 49km – 2020-09-10 22:29:59

Dima

Pari kilometriä kuljettiin ensimmäiselle leiripaikalle, nimeltään Ylikota. Kotaan ei menty, haisi liikaa savulle. Seuraavalle leiripaikalle oli 600m ja siitä seuraavalle saman verran lisää. Päätettiin jäädä tähän. On todella kaunis paikka joen mutkassa, eikä ole ketään muita patikoijia. Oletettiin, että seuraavissa on populaa, sillä sinne vie myös polku parkkipaikalta.

Tämän leirin läheisyydessä oli kilometritolppa 49 – 33. Eli jäljellä on 33km Karhunkierrosta.

Vaikka vietettiin iltaa nuotion äärellä rennosti, päästiin makuupusseihin varsin ajoissa. Ennen kymmentä. Saadaan nukkua mukavasti auringon nousuun.

Aittaniitty – 2020-09-09 18:23:28

Dima

Oli aivan mahtava melontapäivä. Oli yllättäviä matalikkoja, joihin kanootit juuttuivat. Eri keinoilla saatiin irti ja matka jatkumaan. 18km jälkeen päästiin saunalliselle vuokratuvalle.

Huippu päivä! Jalatkin pääsivät lepäämään. Huomenna vielä 6km melomista ja sitten 4-5km patikointi suunnistamalla takaisin Karhunkierroksen polulle.

Kiutaköngäs – 2020-09-08 20:51:52

Dima

Komea on koski!

Bongaa Eero ja Jussi

Patikoinnista ei kummempaa kertomista. Tämän päivän patikointi oli varsin helppo, kun kyse oli ns. valtaväyläpolku turisteille.

Tosiaan ennen koskea käytiin pikassunassa. Nyt ollaan jo nuotiolla ja kohta makkaroita paistetaan varsinaisen pussiruuan päälle.

Pro tip: älä osta pussikeittoa retkelle jos on sporkki/lu-ha matkassa. Onnetonta syödä keittoa pussista matalalla lusikalla 😅

Oulangan leirintäalue – 2020-09-08 14:32:39

Dima

Patikoitiin rentoa polkua pitkin Oulangan leirintäalueelle 3,5km. Pystytettiin leiri ja varattiin sauna.

Nyt kilometrin kävelyä luontokeskukseen katselemaan ja syömään ravintolaan.

Aurinkoinen keli. Rentoo meininki.