2008-10-14 15:34:48

Dima

Itse hain monikertaisen vuosiviisumin. Se tulee minulle edullisemmaksi jos matkustan Venäjälle enemmän kuin kolme kertaa. Koko prosessi oli vaivaton, pari minuuttia ja 170€. Eero haki kertaviisumin, joka maksoi 50€, hänelläkin koko viisumianomus kestänyt paria minuuttia pidempää. Mutta Jussilla ei ole vieläkään sitä passia, kun hakee viisumin työpaikkansa kautta. Toivottavasti tulee ajoissa. Eerik haki viisumin myös vaivattomasti Turussa. Hänen viisuminsa on valmis viimeistään perjantaina, mutta mahdollisesti sen saa jo edellisenä päivänä. Toivottavasti ei mene lähtö liian myöhäiseksi kun odotetaan Eerikia Helsinkiin.

-Dima

2008-10-14 18:51:58

Dima

Meidän pitää jollain tavalla rekisteröityä läsnäoleviksi Venäjällä. Muutamalla puhelinsoitolla selvitin, että isoissa postitoimistoissa pitäisi olla migraatio-lomake. Jota täytetään ja lähetetään ties minne, osoite varmaan löytyy siinä.
Perjantaina selviää, löydämmekö postitoimiston Viipurissa. Rautatieasemalla pitäisi olla sellainen. Pyysin myös isääni hakemaan Pietarissa muutama lomaketta kaiken varalle.

Pieni muutos tuli suunnitelmiin. Perjantaina ajetaan suoraan mökille ja yövytään siellä. Lauantaina aamulla sitten Pietariin. Tapaamaan Liinua ja Mikkoa, jotka ovat Pieatarissa työmatkalla. He ovat samalla valokuvaus-foorumilla missä me muut ollaan. Että hyvä ajoitus sattui meille 🙂

2008-10-15 22:34:14

Dima

Bensavaroitusvalo syttyi tänään. Koitan kuitenkin olla tankkaamatta ennen perjantaita. Just ennen lähtöä tankkaus menisi matkan budjettiin. Eikä tankata täyteen, vaan sen verran että pääsisi rajan yli. Venäjällä bensiini on puolet halvempi.
Herttoniemessä ST1:lla 95:n hinta on tänään ollut 1.339€, jospa se vielä laskis perjantaiksi.
-Dima

2008-10-16 13:25:28

Dima

Testailenpa kuvan lähetystä. Tänään on synkkä päivä. Pietariin luvataan sadettä koko viikonlopuksi, vasta maanantaina on ehkä poutaa.

2008-10-17 12:17:18

Dima

Nyt saatiin työasiat siihen malliin, etteivät (toivottavasti) vaadi minun läsnäoloani. Auto pesulle ja pakkaamaan tavarat. Noin kolmelta reissumiehet kerääntyvät luokseeni ja siitä alkaa seikkailu!
-Dima

2008-10-17 16:34:17

Dima

Jussin passi on yhä kateissa. Yrityksen sisäisessä postituksessa tainut mennä väärään lokeroon. Nyt Jussi yrittää itse käydä ne läpi. Odotetaan häntä vielä jonku aikaa. Sitten lähdetään ilman Jussia.
Hänellä on kuitenkin mahdollisuus tulla Pietariin junalla lauantai-illaksi, jos postin koluaminen menee liian myöhäiseksi.
Toivotaan parasta! Ei ole kiva lähteä ilman Jussia reissuun.

2008-10-17 18:02:44

Dima

Noin, matkalla. Diman unohtunut läppärin laturi poimittu työpaikalta, Gobbe jätetty Helsinkiin passin yhä puuttuessa.. Anakinilta puuttunee autoleima viisumista, joten katsotaan ketä oikeasti pääsee rajalta yli. Taitaa tulla kahdestaan reissu Diman kanssa. Gobbe tullee perässä junalla, jos passinsa löytää huomiseksi. Lammas valitettavasti unohtui ottaa mukaan 🙁
– Eerik

2008-10-17 19:52:29

Dima

Rajalle saavutaan muutaman kilometrin kuluttua. Katsotaan ketä pääsee yli ja millä keinoin..

2008-10-17 20:31:32

Dima

Venäjän puolella ollaan ja jonotetaan venäläiselle raja-asemalle. Valot hehkuu vihreinä mutta jono seisoo. Taitaa vartijoita laiskottaa.

2008-10-18 01:03:46

Dima

Käsittämätön byrokratia se Venäjän rajavartiolaitos. Mutta onneksi se on ohi ilman ongelmia. Nuorelle naisvirkailijalle biopassini taisi olla uusi tuttavuus, kun tutkisteli sitä pitkään.
Rajan jälkeen tie mökille asti oli yllättävän hyvä, keskimäärin 120 tuntivauhtia sai ajaa. Enemmänkin. Mutta pirun pimeä oli ulkona sateen takia. Ajoin loput 5km nenä kiinni tulilasiin, kun yritin tiirailla metsätietä mökille. Ja ihan sattumalta kun hidastin huonon näkyvyyden takia satunnaisessa kohdassa, siihen ilmestyikin mökkitie.
Alunperin meidän piti saapua mökille kuuden tai seitsemän maissa. Mutta saavuimmekin yhdeltätoista.
Ajoimme kuitenkin suoraa tietä mökille käymättä Viipurissa. Isä soitti juuri sopivasti ilmoittaakseen että mökinpuoleinen tie Viiputiin on suljettu remontin takia. Että suositteli olla ajaamatta siitä.
Käydään Viipurissa paluumatkalla.
Mökillä saatiin hyvä ruokaa nams. Kalasalaattia, paistettua kanaa ja porkkanariisiä ja lopuksi lettukakkua teellä.
Mutta nyt nukkumaan. Huomenna Pietariin.