Laivaliput!

Dima

Hitsit, nyt on kiire kartoittaa halvemmat ja saatavissa olevat vaihtoehdot laivalipuille auton kanssa.

Matkapalaveri

Dima

Pidettiin Amandan luona matkapalaveri, jossa käytin läpi reitti ja kohteet. Reitin pituus ja aikataulu muutettiin niin, että vietetään kaksi päivää sekä Trondheimissa että Lofooteilla. Näin voidaan tutustua kohteisiin hiukan paremmin ja levätä hieman ajaamisesta.

Aikataulu ja kartta on päivitetty matkakuvaukseen.

Seuraavaksi pitää kartoittaa leirintäalueet ja majoitukset tuttujen luona. Varata laivat Turku-Tukholma ja Bodö-Moskenes reiteille.

Tuli tässä mieleen, että olisiko resursseja ottaa autojuna Rovaniemestä-Helsinkiin. Autopaikka maksaa 166€, paikkaliput ovat 80€ aikuiselle ja 40€ opiskelijalle. Summaksi tulisi 366€. Siellä olisi myös auto+hytti paketti, mutta se olisi 476€. Paikka autolle pitää varata riittävän ajoissa. Eli pitää päättää heti halutaanko sellaista vaihtoehtoa.

Turku – Tukholma laivaliput

Dima

Turku – Tukholma laivaliput ostettu Tallink-Siljalta.
Kansipaikat, lounas buffet Gallaxyssa kolmelle hengelle ja autopaikka yhteensä 108€. Tekee 36€ per nassu. Halpaa lystiä 🙂

Laiva lähtee Turusta klo 08:15. paikalla pitäisi olla tuntia ennen. Eli lähtö Helsingistä viimeistään aamu viideltä 😀 Noh laivalla pääsee nukkumaan.
Lounas on klo 14 ja siellä on tarkoitus viettää aikaa maihin nousun asti 😉 Tytöt ovat varmaan punaviinin kimpussa. Skumppaa kun ei saa avata ennen kuin Gaile on kyydissä.

Auton huolto

Dima

Joulukuisen kolarin vaurioiden korjauksen yhteydessä vaihdettiin viime viikolla auton vasemmat etuvvalot. Huomasin eilen etteivät vasemmat pitkät valot toimi. Huoltomies sääti ja purki ja epäili johdon olevan poikki. Sitten tuli klassinen: sulake oli palanut.
Nyt valot toimivat 🙂


Kattotelineet

Dima

Sain sedältä lainaksi kattotelineet. Nyt porukoille asentamaan suksiboksin. Niin sais lisää tilaa tavaroille.


Auto valmiina reissuun

Dima

Boksi asennettu. Huomenna täytetään auto valmiiksi, jotta torstaina aamulla viideltä pääse lähtemään heti Turkuun päin.


Liput Lofooteille

Dima

Nyt on kalliimmat ostokset tehty. Ostettu liput autolautaan Lofooteille. Noin 150€ sis. 4 hlö + auto.
Hassua kun pikku saaristolauta on kalliimpi kuin maiden välinen lautaliikenne.

Gaile

Hei kaikkille:)
olen hirveasti iloinen, etta te tulette pian kohta!
coachsurfingissa yks ihana mies Narvikista, kirjoiti mulle,etta me voimme tulla ja nukkua hanen luona, mutta, jos haluamme olla lisaa aikaa Lofotenella, minusta tama on myos ihana!
Ottaa kaikki musiikki instrumentia ja tule tule tule!!
rakastan
g

Matka alkaa

Elina

Kello on viisi aamulla. Viimeiset asiat (eli Amanda ja oheistarpeet) pakattiin kyytiin Vallilasta. Kuumeinen mietintä siitä, mitä unohtui ja mitä olisi pitänyt jättää suosiolla kotiin, sekoittuu muuhun uniseen hourailuun. Yöunta on takana vajaa 2 tuntia, Amandalla ei sitäkään vähää. Nouseva aurinko valaisee Turun moottoritietä.
Olisiko kuitenkin pitänyt jättää mandoliini kotiin? Miten minä selviän öistäni ilman kunnon tyynyä? Onneksi sentään on pyyhe matkassa…
Matka taittuu kysymyksistä huolimatta tasaisesti kohti Suomen Turkua. Lautta lähtee klo 8.30 ja olemme satamassa toivottavasti tuntia ennen.

Satamassa

Dima

No niin, satamaan on päästy. Matka oli vaivaton ja aurinko paistoi kivasti takaa päin. Matkan alkuvaiheilla piti tarkistaa rengaspaineet ja etuoikea rengas olikin aika löysähkö. Se tuntuikin ajaessa.
Harmittaa ku unohdin ottaa mun hienon mukin. Muttei sen takia kuitenkaan kannattanu kääntyä takaisin.
Laivalla pääsee maksamaan univelat. Ja kannattaakin, sillä illalla on 300 km matkaa Karlstadiin.
Nyt nautitaan laivan purkausnäytelmästä ja aurinko paistaa.