2014 Cold start Helsinki-Kuopio

Kuopioon on muutettu. Helsinkiin jäi vain yksi pyörä. Se tosin jätetty tahallaan sinne, kun ystäväni Jussi ehdotti pyöräreissua Helsingistä Kuopioon. Monesti ollaan siirtäneet aikatauluja, mutta nyt ollaan lyöty lukkoon aikavälin 9-17.9., jolloin toteutetaan kyseinen reissu.

Omalle kohdalle reissusta jännittäväksi tekee täydellinen valmistautumattomuus fyysisesti! Viimeksi olen suhteellisesti aktiivisesti pyöräillyt muutama vuosi sitten. Ja mummopyörän päällä olen istunut pari kerta kauppareissuilla. Käytännössä, siis, pyöräilykunto on lähes nolla. Onneksi kyseessä ei ole kilpailu, eikä ole tarkoitus ajaa kilpavauhdilla. Mutta päivätavoitteet ovat kuitenkin satasen molemmin puolin. Matkaa Helsingistä Kuopioon on noin 450km ja viisi päivää on varattu ajopäiviksi. Lisäksi on varmuuden vuoksi pari päivää ylimääräistä vapaata, jos tulee yllätystarvetta.

Matka starttaa Helsingin Tapaninvainiosta ja reitti kulkee alustavasti akselilla Helsinki-Nastola-Jaala-Mäntyharju-Kangasniemi-Pieksämäki-Kuopio. Ensimmäinen yöpyminen on Nastolassa Jussin kodissa. Muut yöpymiset ovat vielä suunnitteilla. Vaihtoentona on leirintäalueiden mökit. Telttailuyöpymiset jätetään väliin, jotta saataisiin kuorma riittävän pieneksi.

Reissun aikana pidän blogin fiiliksistä.

[Päivitys 10.9.2014] Reitti muutettu.