Potkurin restaurointi

Dima
Ruosteinen potkuri

Sarjassamme Miten minä teen sen, vuorossa on purjeveneen potkurin restaurointi. Hirrrveästi ruostetta. Ruosteen jynssääminen ja hiominen on paskinta puuhaa. Mutta miksi pitää kaiken tehdä itse, jos voi nauttia luonnon hedelmistä. Tiesitkö, että sitruunalla on muutakin hyviä ominaisuuksia kuin teen tai ruuan maustaminen. Sitruuna poistaa tehokkaasti kaiken ruosteen ilmiömaisesti. Mutta ei kuitenkaan tarvitse käydä ruokakaupassa hamstraamassa kaikki sitruunat, vaan apteekista hakea sitruunahappojauhetta. Niitä myydään pienissä pusseissa. Sopivasti tälläisiä pieniä projekteja varten. Eli eli, lämmintä vettä ämpäriin sitruunahappoa sekaan ja potkurin puretut osat liuokseen. Parin tunnin odotus ja se on siinä.

Ruoste poissa

Nyt hiominen on helpompaa. Käytänössä pehmeällä metalliharjalla poistetaan hapettunut kerros pois. Käytössäni on Dremel ja alipainekoppi. Muutama harjaterästä siinä meni. Mutta lopputulos on hieno.

Kiiltävä lapa

Potkurin pinnalle levitetään vettä hylkivää ainetta. Kyseessä on TCNanon valmistama aine vedenalaisille metallipinnoille. Aineen tarkoitus on estää biologisen massan kasvamisen pinnalle. Tässäpä lopputulos odottamassa asennusta.

Valmis paketti

Lisää kuvia: https://foto.dima.fi/Projects/Propeller-restauration/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *