Viikko 2

Dima

14.07.2004 11:03:54

Eilen kävin Kajaanissa katsomassa taas akkuja. Kuten arvasin sellaista ei löydy. Eräässä Nokian huollossa oli hyvin ystävällistä väkeä, että tarkistivat missä vika on. Kuten itsekin arvelin alusta asti vian olevan kännykän latausvirran ohjaussysteemissa. Että ainut vaihtoehto on SonyEricssonin huolto Helsingissä. Matkan alkutaipaleella sain tietää Kolumbuksen sponsoroivan GPRS-yhteyden. Nyt vaan ei ole enää sellaiselle tarvetta 🙁 Ottivat jopa selvää Norjan GPRS-hinnastosta. Erinomainen palvelu.
Ostin trangialle uuden polttimen. Palanut geelin saostus ei aio lähteä millään keinolla edellisesta polttimesta. Myyjä ihmetteli miten toinen myyjä on voinut suositella geelia. Ostin kadonneen juomarepun tilalle uuden, joka on aika erikoinen. Se on kuin liivi vetoketjulla. Kätevä ja monipuolinen.
Matka jatkuu perjantaina. Nordkappiin asti ei ole tuttavia matkan varrella, joten yöpymiset on teltassa. Kaverini kirjoittaa lähettämiäni viesteja nettiin, joskus viiveella. Pyrin etsimään matkalla nettikahviloita, jotta voisin lukea teidän kommenteja ja maileja. SIM-kortti löytyi kaupassa, mutta se on edelleen Iisalmessa. Että matkalla on vain uusi numero. Ja äidin hankala puhelin lainassa. No ei voi valita, kun ei muuta vaihtoehtoa ole.
Eilen olin hohtokeilaamassa. Vaikea keskittyä sellaisessa kun on pimeä, mustavalot päällä ja strobot vilkkuvat. Nyt kylpylään, rentouttavat poreaammeet, hierontasuihkut, kuuma- ja kylmävesialtaat, iso valikoima saunoja. Jopa baariluolakin löytyy. Tosin ei siellä tule tilattua muuta kuin spritea.

15.07.2004 11:30:09

Äidin puhelimessa on GSM WAP selain. Jos sen lomakkeen jolla kirjoitan teksteja koodattaisi WAP kieleen, silloinhan minä voisin ihan itse kirjoittaa teksteja!
Osaako kukaan WAP kieltä (WML)? Jos joku osaa tai tiedätte jonkun osaavan, kertokaa minulle uuteen numeroon. Huomenna aamulla voin viimeistään katsoa nettiä, siksi yhteydenotot puhelimitse.

16.07.2004 08:38:32

Lähtöpäivä. Ei enää pitkiä taukoja. Polkemista useita viikkoja putkeen. On vain kolme kaupunkia, joissa on ystävät. Nekin vasta paluumatkalla. Nyt alkaa todellinen haaste. Lähtö parin tunnin päästä.
Kiitos kovasti Samulille, Villelle ja Markolle WAP-lomakkeen koodamisessa! Voin kirjoittaa edelleen itse viesteja päiväkirjaan. Mutten voi lukea kommentteja. Kuusamossa ehkä löytyisi nettikahvila.
Nyt lähden valmistaman pyörä matkaan. Kirjoitan seuraavaksi ensimmäisellä tauolla.

16.07.2004 15:40:03

48km 21km/h Ristijärvelle saavuin. Tie kuin unelma. Sateen takia märkä unelma. Tosiaan, niin tasainen kuin olla voi. Tai no, olihan kerran isohko mäki, mutta kun näin avautuvan maiseman, väsymys katosi heti. Sataa vieläkin, odottaa turha. Seuraava pysähdys Suomussalmella.

16.07.2004 17:59:12

77km 21km/h Piip sade! Olen läpimärkä, ei edes kenkien sadesuojat auttaneet. Tosi mukavat fiilikset :/ Pitää nyt päästää Hyrynsalmelta ja vääntää 30kilometriä Suomussalmelle. Siellä jotenkin teltta pystyyn.

16.07.2004 21:25:00

114km 19km/h Oon yksin ja se tuntuu hyvältä…PIIP! Oon märkä, paratiisin unelma… PIIP! Voi pyhät sisäkumet! Tätä päivää en enää ikinä haluaisi kokea uudelleen. Just sain teltan pystyyn järven rannalle. Kohta menen suihkuun kun saan tätä talon teetä juotua. Huomenna kuvassa kunnon aamiainen 5lla eurolla. Ei tarvitsee tehdä itse. Toivottavasti huomenna on paremmat ilmat.

17.07.2004 12:03:16

Taivas on sininen ja valkoinen
ja mieleni on iloinen.
Aurinko hymyillen vaateita kuivattaa
ja eilinen päivä mua naurattaa.

Kengät ovat vieläkin märät. Eilen luulin näkeväni risteyksellä poron, mutten uskonut. Mutta täällä leirintäalueella on porotarha! Aamiainen on syöty ja pyörä valmis matkaan. Yritän tänään päästä Kuusamoon.

17.07.2004 15:34:18

36km 18km/h

Kuljin tästä ja mietin miks vaikenee väki, miks on hiljainen kansa?
Ei pulppua puhe turha, ei kertoile tuntojansa.
Keväästä syksyyn, läpi pimeän talven
seisoo armoilla luonnon, säänhaltiatarten..
(Sirpa Markkanen)

Lettuja! Namia! Helteinen päivä, hidasta ajaa. Pakko oli pysähtyä Hiljaisen kansan Niitty-kahvilassa.

17.07.2004 16:47:41

Polkimien keskiakselin laakerit taitavat olla rikki. Juuri kaikista työkaluista keskiakselin avaimet jäivät kotiin. Akseli naksuttaa ja jumittaa.

18.07.2004 01:16:00

Kemijärvi. Ei, en polkenut. 50km Suomussalmelta akseli alkoi olemaan vaarallisen oloinen. Jos laakerissa suureneva halkeama, niin kuulan mentyä ulos urasta voi pakasta tulla täysin käyttökelvoton. Aloitin pakettiautojen metsästämisen toiveena päästä Kuusamoon. Monen toivottoman yrityksen jälkeen päätin polkea lähimpään leiriin seikkailun päättymisen uhalla. Ohi ajoi pakettiauto, joka onnekseni pysähtyi vilkuttamiseni jälkeen. Mukava pelastajapariskunta oli matkalla Inariin.

18.07.2004 01:33:57

Päätimme että Kemijärvellä on paremmat mahdollisuudet löytää pyöräkorjaamon. Matka meni erittäin mukavasti keskustelunaiheita oli aika laajalta alueelta, perillä oltiin ennen kuin huomasimme. Matkalla kohtasimme lukematon määrä poroja. Sydämelliset kiitokset kyydistä Peippo pariskunnalle! Kemijärvellä olen kaksi yötä, koska liikkeet aukeavat vasta maanantaina.

19.07.2004 02:29:19

47km 20km/h Aamulla soitin pyörähuoltoon, jonka numeron näin lehdessä ja sovin että tulen päivällä käymään. Huolto olikin reilun parin kymmenen kilometrin päässä. Ei ollut muuta vaihtoehtoa. Sellutehtaan ohitus oli aika tuoksuva kokemus. Matkalla vasen sivulaukku pienen kuopan ansiosta pääsi pyörän pinnien vangiksi ja repeytyi auki aika pahasti. Sori Eero. Ompelin sen kiinni puukolla ja nippusiteilla.

19.07.2004 03:02:57

Huollon mies oli yksi viidestä Suomen virallisista pyörähuoltomestareista. Ja huolto itse oli varsin komean näköinen. Keskiön irrottaminen tuotti pahoja ongelmia ja jälkiä. Pari kertaa on meinattu luovuttaa, mutta muutaman tunnin jälkeen se vihdoin antoi periksi. Tilalle asetettiin uuden ja pyörän ajotuntuma muuttui taivaalliseksi. Kiitos Marko-mestarille työstä, pullista ja mukavasta ajasta. Leiriin palattuani tutustuin kolmeen saksalaiseen. Kolmekymppinen Christoph Mainzista on myös polkemassa Helsingistä Nordkappiin, mutta eri reittiä kuin minä. Iwan ja Karen Dresdenistä ovat kruisailemassa Suomea pitkin busseilla. Mukava meininki jatkui iltamyöhään saakka. Aamulla jutelttuani suomalaisen pariskunnan kanssa, tajusin taas että napapiiri on jo ylitetty… autolla. Onhan mulla vielä toinen mahdollisuus paluumatkalla. Jouduin tänään junssamaan kattilan aika laila kun pasta unohtui liedelle jutellessani saksalaisten kanssa. Pääsin vihdoin uimaan Kemijoelle, lämmintä oli. Terveyden kanssa ei ollut ihan ok.

One thought on “Viikko 2

 1. 19.07.2004 21:04:52 Jarmo: Ei hätää enää Dima! Alat jo olla niin pohjoisessa, että yhä harvempi auto ajaa ohi pysähtymättä ja auttamatta. Se on yksi Lapin lumoista; ihmisillä on aikaa toisilleen.
  19.07.2004 19:52:29 Kari ja Tuija Peippo: Terveiset Inari Kaamasesta Dima! Eilen illalla selvittiin perille kotiin kun oltiin välillä päivä kultapurolla. Hippusia, isompiakin, alkoi tulla tasaiseen tahtiin rännin pohjalle. Aikapulan takia rikastumista piti vielä siirtää. Seuraamme tiiviisti matkasi etenemistä. Olet tervetullut huoltoon, kun matkasi etenee tänne Lapin perukoille. Onnea matkaan!!
  19.07.2004 16:58:07 ANTTI hE: hYVÄ dIMA! Äsken soiteltuani sinulle innostuin etsimään nämä sivut; aikaa meni tunti ja vartti kaiken tarinan lukemiseen! Ongelmia on näköjään riittänyt. Soitin juuri Eerolle. Eeroa nauratti kovin kirurgi Tsetkovin ompelutekniikka. Hiukan oli huolissaan mitä veli miettii saadessaan pyörälaukkunsa takaisin. Veli ei ole tietoinen että laukut ovat ihan vähäsen lainassa.. 🙂
  19.07.2004 09:04:51 Kati: No huh huh! On sulla ongelmia riittänyt. Puukolla ja nippusiteillä on varmasti saanut loistavan ompeleen aikaiseksi… Kesä taisi nyt tulla. Vaikka ei valitetakaan, niin toivottavasti ei ole liian kuuma polkea.Tsemppiä edelleen!
  17.07.2004 19:32:36 Teppo: Dimahan on muuttunut runolliseksi. Vaihtelevat säät on ollut Jaalassakin, tosin eipä ole toistaiseksi pahemmin haitannut. GPRS:kin toimii ihan hyvin kun oppi kikkailemaan sen kanssa.
  17.07.2004 18:37:49 Taruliina: Voi laakeri sitten vaan, jos taas on ongelmia. Onkohan sulla mitään ongelmatonta päivää vielä ollutkaan.Kaiken näköistä vastoinkäymistä kun tuntuu riittävän.Vaan pieniähän nuo viel’ on. Matkanteon iloa sinulle. Täällä sitä kahdehtien seurataan.Aurinkoa!
  17.07.2004 12:35:19 Jarmo: Sanna Apupelimanni asuu Kuusamossa. Soitin hänelle, mutta hän on nyt lomailemassa lapsuuskodissaan Rovaniemellä 🙁 Myötätuulta yöttömän yön rallillesi!
  17.07.2004 00:49:14 aaris: hei huomenta suomi hyvin pyyhkii, ja matka jatkuu
  14.07.2004 21:47:26 Londo: No moi Dima! On sinulla ainakin vastoinkäymisiä piisannut. Harmi ettei GPRS-yhteydet pelaa, olis ollut kiva kuulla sinusta tiheämminkin reissun päältä. Toivotaan ainakin että säät suosii, maisemat on hyviä ja tapaat mukavia ihmisiä. Hyttysiä siellä seuduilla varmaan ainakin on ihan riittävästi.. 🙂
  14.07.2004 14:23:42 Kati: No, ne hierontasuihkut kelpais mullekin nyt. Ja muutkin kylpylän palvelut. Mutta pääsen mä tänään sentään Kaustiselle! Sääli, ettei puhelinta saanut korjattua eikä uutta lataussysteemiä… Rentoudu nyt kunnolla siellä että jaksat sitten jatkaa matkaa perjantaina. Toivottavasti säät suosisivat vihdoinkin.

Comments are closed.