Sommelo Haikolassa

Dima

Matkalla Paanajärveltä ajettiin Kepa kylän kautta. Siellä oli erikoisuutena vanhasta kaupasta tekeillä oleva kirkko. Ensimmäinen tapaus, jossa muutosprosessi on takaperoinen 🙂 Paikalla oli kasa lapsia, joilta kysyin kirkon vastaavaa. Pikkupoika ohjasi meitä aidosti karjalaisen naisen luokse. Hän ymmärsi osittain suomea ja venäjää, joten piti puhua molempia sekasin. Ei ollut kovin halukas sallimaan valokuvaamisen, koska kirkko ei ollut vielä valmis. Mutta suostui pariin otokseen ja ulkokuviin.

Jatkettiin matkaa ja seuraavaksi kohteena oli Haikola. Taaskaan ei ollut tietä kartassa. Mutta järvikuvioiden perusteella ajettiin sinne päin. Muutama kertaa, kun käännyttiin, tie vei umpikujaan. Viimeisellä kerralla päädyttiin hienoon järven rantaan, josta näkyi vastakkaisella rannalla joku kylä ja ihmisiä. Se kai oli Haikola, tähyiltiin isolla putkella ristejä. Ei löytynyt. Päätettiin skipata se. Palattiin päätielle ja vähän matkan päästä tulikin kyltti Haikola 2. Kilometreja oli sen verran vähän, että lähdettiin pipahtamaan kylässä. Olisi 5 tai enemmän kilometreja, oltaisiin tosiaan skipattu ja missattu valtavan yllätyksen.

Siellä oli Sommelo festivaalin viimeinen juhlapäivä. Saimme tietää aiheesta suomalaisilta taksi- ja bussikuskeilta, jotka olivat kylän laidalla. Saimme Sommelo-esitteen, jossa oli liuta tuttuja ihmisiä. Innostus oli valtava. Tuttuja muusikkoja ja laulajia. Oli hauskaa kun ehdittiin kuuntelemaan pari konserttia ja lopuksi oli aivan mieletön päätösesitys, jossa näyttämönä oli järvi. Ihan mieletön sattuma, kun tänne päästiin. Olimmehan vähällä missata tämän. Kaiken kruunasi savusauna rannalla. Sitä on kaivattu. Eikä puun terva penkillä haittanut 🙂
Osa vieraista ja esiintyjistä jäivät Haikolaan, osa lähti Kalevalaan. Suurin osa tutuistamme lähtivät Kalevalaan. Ja meilläkin oli päivän päämäärä Kalevala. Saimme vinkin, että auton voisi jättää hotellin pihalle.
Löysimme hotellin ja Kuokkavieraat lauluyhtyeen jäseniä ihmettelemässä miten viettäis iltaa ja missä muut ovat. Mentiin heidän kanssa etsimään baareista muita. Eipä löytynyt, tytöt jäivät baariin. Me palattiin takaisin hotellin pihalle nukkumaan.

Oli erittäin antoisa ja raikas päivä. Saimme hieman levätä seikkailustamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *