Kontupohjan säätö

Dima

Ähh.. kaikenlaista sattui matkalla Kontupohjaan.’
Oli risteys, jossa päätimme ajaamaan parempaa tietä. Mutta piti kuitenkin arvata tien paremmuuden päättyvän tietyömaahan. Oli sitten todella karkeata soraa, ettei eilen korjattu rengas kestänyt sitä. Meni se rengas täysin tyhjäksi. Vaihdettiin se sitten vararenkaaseen keskellä työmaata, nyt ei mennyt kuutta minuuttia. Otettiin rennosti.
Kun jatkoimme matkaa, rupesin miettimään uusien renkaiden ostoa. Ainakin eturenkaita. Sillä niillä enää milli jäljellä lailliseen ajoon. Paksumpi kumi myös kestäisi paremmin maastoa. Kierrettiin Kontupohjassa sikin sokin ja kahdesta löytämästämme liikkeestä vain yhdessä oli 195/65/15 renkaat. Yokonama ja Bridgestonet, hinta reilu 60?. Myyjä kertoi Yokohamojen menevän paremmin kaupaksi, ilmeisesti ostajat ovat niihin tyytyväisimpiä. Ne ovat kuulemma Bridgestoneja pehmeämmät.
Piti sitten etsiä rengashuolto, jossa saisimme vaihdettua uusiin. Sellainen löytyi kaupungin ulkopuolella, josta sitten palattiin Kontupohjaan etsimään Uspenskin kirkko.
Kysyttiin paikalliselta naiselta, joka ohjaisi takaisin siihen suuntaan, jossa oli huolto. Mutta ajoimme tarvittavan risteyksen ohi ja kysyttyään taas paikalliselta löysimme sittenkin kirkolle. Se olikin ensimmäinen kohde, jonka valokuvaaminen oli maksullista. 40 ruplaa ei sitä estänyt, eikä 80 ruplan pääsymaksu. Vaksi avasi meille kirkon ja saimme tutkia rakenteet perusteellisesti ilman häiriötä, kun olimme ainoat vieraat. Hieno rakennus, tosin jännää miten se on kestänyt järven kosteita tuulia. Järven puoleinen seinä on niin haurastunut, että hajoa kun sivelee sormella sitä pitkin.

Kontupohjassa oli uuden näköinen ortogoksinen kirkko ja huomasimme myös luterilaisenkin kirkon. Mutta kun päämäärä oli etsiä rengaskauppaa. Emme pysähtyneet kuvaamaan, kun tarkoitus oli palata uudestaan ja kierrellä kaupungissa uudestaan. Se tosin ei toteutunut, kun Uspenskin kirkon jälkeen päätimme jatkaa suoraan valtaväylälle.

Tässä nyt sitten ajetaan kohti Medvezjegorskia. Karhukaupunki, josta käännytään kohti Äänisniemeä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *