2009-05-04 16:26:25

Dima

Ensimmäiset kauhut on nyt todistettu. Auschwitz oli odotusen mukaisesti turistirysä, kadulta jo huidottiin maksullisiin parkkipaikoille ja portin vieressä suoraan Fast Food kioski.. Itse alue oli hyvä kuntoinen, mutta suurin osa sisätiloista esitteli vain museotyylisiä esitelappuja.

Birkenau olikin sitten ihan toista maata, edessä ilmainen parkki ja turisteja paaaljon vähemmän ja aluekin paaaljon isompi. Voin vain kuvitella millaista leirillä on ollut kesäisin, kun itselle tuntui jo vierailu alueella reilun parinkymmenen asteen lämmössä ihan riittävän kuumalta. Kuvitella sitten keskikesän paahteessa 40-luvulla.. Tosin eipä siellä kovin kauaa tainnut vankien tarvita aikaansa viettää.

Nyt istuksitaan pizzalla läheisessä kylässä. Aito karvakäsi tuolla veivaa hartauudella ruokiamme kokoon.

Ja tästä sitten Wieniin yöksi.

P.s. Juhokin alkaa olemaan elävien kirjoissa taas.

– Eero