2008-10-21 17:07:47

Dima

Käveltiin kaupungilla, Eero huomasi sen olevan paljon siistimpi kuin Pietari. Tässä kaupungissa on omanlaisensa miljöö minkä ei Pietarissa juuri näy.
Tuli nälkä joten lähdettiin etsimään jonkinlaista ravintolaa. Ajattelin että voisi mennä linja-autoaseman lähelle. Mentiin oikoteitä pihojen läpi. Kysyin paikalliselta naiselta onko meillä oikea suunta jos rautatieaseman päin mennään. Osoitti ihan vastapäiseen suuntaan. En kuitenkaan uskonut häntä ja vaistoni olivat oikeassa. Hyvin on kaupunki muistissani. Käveltiin erään basaarin läpi, jossa tuli joku mies hymyilleen vastaan. Kysyi miksemme ota hänestä kuvia. No se oli virhe, hetihän alkoi räpsintä. Pienen juttutuokion jälkeen huomasimme että sillä oli hattu Suomesta. Kun siihen oli pienesti ommeltu Finland. Hän ei itse moista huomannut. Että hauska sattuma. Eerik haluaa hankkia sellaisen venäläisen karvahatun. Sillä miehellä oli sellainen kotona ja olisi valmis antamaan sen Eerikille. Mutta totesimme ettei se välttämättä mahtuisi Eerikille emmekä halunneet odottaa että hän hakisi sen kotoota.
Matkalla eräs ohikulkija kiinnitti huomioonsa kun ahdistelimme paikallisia sorsia. Heitti kommentin että noistahan tulisi kiva muisto. Kysyin samalla vinkkiä ravintolasta. Ja linja-autoaseman vierestä löytyi sellainen. Nyt tuotiin meille pihvit muusilla ja riisillä. Pojat ottivat oluetkin, minä omppumehua.
-Dima